Till House / WMR Arquitectos

© Sergio Pirrone

Architects: WMR Arquitectos
Location: El Arco, , Libertador General Bernardo O’Higgins Region,
Architect In Charge: Felipe Wedeles, Jorge Manieu, Macarena Rabat
Area: 185.0 sqm
Photographs: Sergio Pirrone

© Sergio Pirrone

From the architect. The clients wanted a small weekend shelter. They are a German-Chilean couple.

The location is a coastline of cliffs, 10 kilometers long and 200 metres high where buildings have never existed. People from this zone have always harvested “cochayuyo” (Chilean seaweed) and seafood. Access to the beach is made by difficult paths which take a long time to go.

Floor Plan

The house is located on a special point of the cliff. There are fractions to the west, east and north of the house, generating a island situation.

© Sergio Pirrone

The house was projected in a 3,2 meters x 3,2 meters wooden modules where all the skeleton (beans and columns) are visible. The whole skeleton is impregnated with carbolineum (black color) and the cladding of the walls in dark brown. The interiors were worked with white walls and ceilings. The floor is made of wood. The construction was considered in a simple way, only with local wood and labor.

© Sergio Pirrone

Two bedrooms, the living room, dining room and the kitchen shared the same place. During the day, these rooms dialogue and generate a pretty flexible use. At night, big doors can be moved and provide privacy to the bedrooms.

© Sergio Pirrone

The volume is 6 x 12 meters big. To the west, north and south side, terraces were designed to take advantage from the different intense of the sun. In these terraces we used 2”x6” slats, and 2” separates from each other. This gives texture to the shadows. On the roof, there is a 100% sunny terrace.

© Sergio Pirrone

To the south, there is a “cuba”, it is a sort of wooden jacuzzi, where the water is warmed with fire. This cuba is connected with a ramp to a guest house.

The site is very strong, to the west the pacific ocean from a very high point of view. To the north, south and east orientations, there is view of the cliffs.

Elevation

Thank You & Read More  :  http://www.archdaily.com/532118/till-house-wmr-arquitectos/

Advertisements

ใส่ความเห็น

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / เปลี่ยนแปลง )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / เปลี่ยนแปลง )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / เปลี่ยนแปลง )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / เปลี่ยนแปลง )

Connecting to %s